Het onderzoek

Uit ons onderzoek is gebleken dat de beste magnetische telefoonhouder voor in de auto een combinatie van verschillende kenmerken heeft. Welke telefoonhouder nou het best is, hangt natuurlijk ook van persoonlijke voorkeuren en het type auto af. Om tot (volgens ons) de beste telefoonhouder te komen, hebben wij rekening gehouden met de volgende criterea:

 • Type bevestiging; dashboard (zuignap) of ventilatierooster
 • Bevestiging telefoon: bewegende klem of magnetisch
 • Stabiliteit
 • Compatibiliteit telefoons/tablets
 • Verstelbaarheid kijkhoek
 • Oplaadfunctie

Type bevestiging auto

Er zijn verschillende modellen telefoonhouders auto. Het verschil zit hem voornamelijk in de manier van bevestiging. De de meest voorkomende manieren om een telefoonhouder auto te bevestigen zijn:

Bevestiging aan het ventilatierooster

Dit is een van de meest voorkomende manieren om een telefoonhouder auto te bevestigen. De houder wordt bevestigd aan het ventilatierooster van de auto met behulp van klemmen of een magnetisch systeem. Dit is een handige oplossing omdat het de telefoon dichtbij de bestuurder houdt en gemakkelijk te installeren is.

Bevestiging aan het dashboard

Sommige telefoonhouders kunnen worden bevestigd aan het dashboard van de auto met behulp van zuignappen of kleefstrips. Dit is een handige optie voor wie zijn telefoon graag binnen handbereik wil hebben, maar het ventilatierooster niet wil gebruiken.

Bevestiging aan het voorruit

Sommige telefoonhouders kunnen worden bevestigd aan de voorruit van de auto met behulp van een zuignap. Dit is handig voor wie zijn telefoon op ooghoogte wil hebben, maar het dashboard niet wil gebruiken.

Type bevestiging telefoon

Ook zijn er verschillende manieren om de telefoon aan de telefoonhouder te bevestigen, onder andere:

Magnetische bevestiging

Dit type houder gebruikt magneten om aan de achterkant van de telefoon te bevestigen. De houder zelf heeft ook een magneet en wordt aan het dashboard of een ander oppervlak bevestigd. Het voordeel van deze methode is dat de telefoon snel kan worden bevestigd en verwijderd.

Voordelen

 • Met één hand te bevestigen

Nadelen

 • Benodigd: metalen plaatje op de telefoon(hoes)

Klembevestiging

Dit type houder wordt bevestigd door middel van een klem die om de telefoon wordt bevestigd. Deze houders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en zijn vaak instelbaar om een breed scala aan telefoonmaten te kunnen passen.

 

Voordelen

 • Geen bevestigingsplaatje op de telefoon

Nadelen

 • Twee handen nodig voor bevestiging
 • Meer bewegende delen; vergrootte kans op defecten

Compatibiliteit telefoons

Bij het aanschaffen van een telefoonhouder voor in de auto is het natuurlijk ook van belang om rekening te houden met de compatibiliteit van de houder met de telefoon.

Telefoonhouders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om te passen bij verschillende telefoonmaten en modellen. Sommige houders zijn universeel en kunnen worden aangepast aan de grootte van de telefoon. Andere houders zijn specifiek ontworpen voor bepaalde telefoonmodellen, zoals de iPhone of Samsung Galaxy.

Ons onderzoek is gericht voor de grootste doelgroep, dus wij hebben gezocht naar de beste universele telefoonhouder voor in de auto.

Misschien leuk om alvast te weten; de telefoonhouder is zelfs geschikt voor de meeste tablets! 🙂

Verstelbaarheid kijkhoek

Een belangrijk aspect van een goede telefoonhouder is de kijkhoek. Een telefoonhouder met een juiste kijkhoek zorgt voor een comfortabele kijkervaring. Daarom hebben wij ons onderzoek gericht op telefoonhouders met verstelbare kijkhoek.

Een telefoonhouder met een verstelbare kijkhoek kan worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften van de bestuurder, wat zorgt voor een comfortabele kijkervaring. Het stelt de bestuurder ook in staat om de telefoon zo te plaatsen dat de inhoud gemakkelijk kan worden bekeken zonder de aandacht van de weg af te leiden.

Oplaadfunctie

Last but not least, de oplaadfunctie. Dit is het aspect waar wij het langst over hebben getwijfeld. Een telefoonhouder met ingebouwd oplaadstation is natuurlijk de alles-in-1, maar heeft zijn voor- en nadelen.

Wij hebben gekozen voor een solide model zonder oplaadfunctie, om kans op electronische defecten te voorkomen.

Voordelen

 • Nooit meer een lage- of lege batterij tijdens het rijden!


Nadelen

 • Vaak duurder
 • Kan ten koste gaan van de compatibiliteit
 • Electronica; vergrootte kans op defecten

Deze klanten gingen je al voor!

Klantenservice

Hoe kunnen wij je helpen?